Koncz Zsófia szólalt fel a második legtöbbször a Parlamentben az elmúlt egy évben

Megosztás

Csak a mezőnyből toronymagasan kiemelkedő Rétvári Bence előzi meg a borsodi fideszes képviselőt.

Egy évvel ezelőtt, 2022. május 2-án alakult meg az új Országgyűlés az egy hónappal korábbi választás eredményének megfelelően. A Telex ebből az apropóból készített egy összegzést arról, kik és hányszor szólaltak fel az elmúlt egy évben a Ház falain belül.

Mint a cikkből kiderül, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára szólalt fel a legtöbbször a parlamentben: 254 alkalommal kapta meg a szót, és összesen 16 óra 51 percet beszélt.

A képzeletbeli dobogón a borsodi fideszes képviselő, Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium (korábban Technológiai és Ipari Minisztérium) parlamenti államtitkára áll a második fokon 132 felszólalással.

Egyetlen megszólalással maradt le tőle Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese. Utánuk két ellenzéki képviselő következik: az LMP-s Keresztes László Lóránt 127, a jobbikos Z. Kárpát Dániel pedig 116 alkalommal ragadta magához a szót az Országgyűlésben.

Az MSZP-s Harangozó Tamás 49-szer szólalt ugyan csak fel, de összesen 11 óra 23 percet beszélt egy év alatt, amivel az ötödik helyen áll Rétvári, Nacsa, Keresztes és Z. Kárpát után, ha a beszédek időtartamát nézzük.

További részletek a Telex.hu cikkében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek